Foodelicious

Världens godaste kladdkake cakepops!

Ojoj, nu är det dags! Alla chokladfantaster ska hålla i sig hårt för nu ska jag dela med mig av något av det godaste ni nångång kommer smaka! Mina o Kims favoritchokladbomber sedan länge; kladdkake cake pops! Eller kanske kladd-cakepops? Mmm.. 10 av 10 poäng enligt ett chokladmonster som mig får de i alla fall!

 

Receptet har vi själva modifierat enligt vårt tycke, men vill man inte göra cake pops eller kak-bollar av degen så är kladdkakan i sig självt också superduper god! 

I vanliga cake pops så knådar man ihop en färdig gräddad kaka (eller det som lämnat av kakan när man skurit den) eller kex med Philadelphia ost så att det blir en ny smet och rullar sedan bollar av den. Detta recept bygger ändå på att man bakar en kladdkaka, gör en chokladganache och blandar dessa till en smet; jag tycker det blir så mycket godare med ganache än med Philadelphia ost!

 

KLADD-CAKE-POPS

a´la Sandra & Kim
 
DU BEHÖVER:
200 g smör
4 st ägg 
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
 
Till Ganachen:
300 g mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde
40g smör
 
Smält vit-, mjök- eller mörkchoklad till garnering
Sugrör eller grillpinnar
 
GÖR SÅHÄR:
1 / Smält smör.
2 / Vispa ägg och socker i en bunke och rör sedan ner det smälta smöret.
3 / Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i ägg-smör blandningen.
4 / Häll ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
5 / Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter i 150 grader.
6 / Låt svalna helt och ställ in i frysen.
 
Ganache
1 / Hacka chokladen.
2 / Koka upp grädde. Dra kastrullen från värmen och tillsätt chokladen och smöret.
3 / Låt svalna i kylskåp.
 

Skär kakan i två bitar, bre fyllningen över ena halvan och placera den andra halva över. Skär kakan i lika stora kvadrater. Rulla varje kvadrat till en fin boll. Doppa pinnar i lite smält choklad och tryck ner i bollarna. In i frysen en liten stund. Smält mer choklad (du kan tillsätta lite matolja för att chokladen lite rinnigare), ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen. Här kan du vara hur kreativ du vill och dekorera dem enligt tycke och smak.

Voila! 

Förvara gärna bollarna i kylskåpet eller i frysen då de är godast att servera lite kalla.
 

Taggar: Kladdkake cake pops, cake pops med kladdkaka, kladd-cake-pops