Himmelska havrerutor med choklad
Idag kände jag för att lyfta fram ett inlägg från arkivet. Detta är ett av mina favoritrecept när det kommer till enkla bakverk som aldrig misslyckas och alltid går hem! Bakade dem senast ikväll och tror faktiskt att jag ska sätta mig och mumsa på en (eller 3) bitar tillsammans med lite Grey´s Anatomy nu efteråt. Har ni aldrig testat dessa så rekommenderar jag er varmt att göra det! :)

Hejsan! Igår kände lillasyster E att hon ville baka något gott och enkelt. Sagt och gjort tog vi fram ett av våra favorit recept och körde igång. Detta recept är super enkelt och roligt även för de yngre i familjen då det inte inehåller svåra och invecklade steg, utan det är egentligen bara att blanda ihop och skjuts in i ugnen. Sen är dessa havrerutor super goda att ha som snacks också.

DU BEHÖVER:
200g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
4 msk sirap
200g mjölkchoklad
GÖR SÅHÄR:
1 / Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap väl.
2 / Smält smöret och rör ner ordentligt.
3 / Bred ut på en smord ungsplåt. Tryck ner ordentligt med t.ex. en gaffel så att kakan blir kompakt.
4 / Grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.
5 / Medan kakan ännu är varm, placera ut chokladbitar med jämna mellanrum över hela kakan och låt smälta. Bred ut chokladen jämt över hela kakan.
6 / Låt svalna ordentligt i kylskåp och skär till bitar.
Voilá!

Det här är ett recept som använts väldigt flitigt i vår familj enda sedan jag var barn, säkert just för att det är så enkelt. Bitarna går att förvara i kylen och håller hur länge som helst! De går också utmäkrt att frysa ner och tinas upp när man t.ex. får gäster över.


Ha det fint! Vi hörs!