Foodelicious

En chocoholics dröm - Naken chokladkaka!

Naked chocolate cake / Naken chokladkaka / Recept / Sandramarias.com
Till alla hjärtans dag bakade jag en alldeles underbart god tårta med massor av choklad och en liten extra touch av tjinuski. Fyllningen var så god att man hade kunnat äta upp den med sked och den mörka chokladen och Omar-godisarna på toppen av kakan blev pricken över i:et. Är du en chokladråtta som jag så kommer du älska denhär skapelsen!
 
Naked chocolate cake / Naken chokladkaka / Recept / Sandramarias.com
Kakan heter Naked cake eftersom bottnen och fyllningen inte blivit täckt utan allt innehåll är synligt. Jag tycker personligen att detta både är riktigt snyggt och väldigt praktiskt i och med att jag själv inte är särskilt förtjust i t.ex. sockerpasta.
 
Naked chocolate cake / Naken chokladkaka / Recept / Sandramarias.com
Jag valde att göra fyllningen till en chokladmousse istället för en tjock ganache som det stod i grundreceptet att man skulle göra, men ingredienserna är de samma så ni kan fritt välja hur ni vill göra med er fyllning. Kolla in mitt filmklipp om 3 olika sätt att göra världens godaste chokladganache på här!
 
Naked chocolate cake / Naken chokladkaka / Recept / Sandramarias.com
 
Naked Cake
 
Du behöver:
 
Till botten:
3 ägg 
2 1/2 dl socker
50 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
 
Till fuktning:
Mjölk eller kallt kaffe
 
Till ganachen:
4 dl vispgrädde
350 g mörk chokad
ca 30 g smält smör
 
Du behöver också ca. 3/4 dl tjinuskisås samt
ca 50 g mörkchoklad och ca 3/4 dl Omar-godis skuren i bitar.
 
Gör såhär:
 
1 / Värm ugnen till 175 grader och smörj en springform (Ø 18 cm). Vik dessutom två bakplåtspapper på mitten och placera runt formens innerkanter (de stöder kakan när den stiger i ugnen).
 
2 / Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda smält smör och mjölk och rör ner i smeten.
 
3 / Blanda resten av de torra ingredienserna och rör försiktigt ner i smeten. Undvik att röra i onödan eftersom kakan då blir seg.
 
4 / Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Mot slutet kan du täcka kakan med ett bakplåtspapper om ytan börjar se mörk ut. Låt kakan svalna lite och dela den sedan i tre delar.
 
5 / Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden i en kastrull och häll över den hackade chokladen i en bunke. Låt stå en stund tills chokladen börjat smälta och rör sedan om till en jämn ganache. Rör även ned det smälta smöret. Låt ganachen stå och svalna i rumstemperatur i ca en timme och sedan i kylskåpet i en timme tills den blivit tjock. Vill du göra chokladmousse ska du vispa den svalnade ganachen tills den blivit ljus och fluffig.
 
6 / Montera tårtan genom att sätta en av kakdelarna på ett kakfat, fukta med mjölk/kallt kaffe, bred på generöst med tjock ganache/chokladmousse, bred på lite tinuskisås och lägg på nästa lager med kakbotten. Upprepa stegen med alla delar och toppa med grovhackad mörk choklad och hackade Omarbitar.
 
Voilá!
 
 
 Naked chocolate cake / Naken chokladkaka / Recept / Sandramarias.com class=
Nu vet du vad du ska bjuda på nästa gång du vill imponera på någon! Kakan i sig själv var inte alls svår att baka och monteringen var busenkel i och med att man inte behövde klä in tårtan. Orkar du ändå inte göra hela kakan kan du göra chokladmousse toppad med grovhackad choklad istället (kolla punkt #5) - ännu enklare men lika gott! ;)
 
Vad tror ni? Kommer ni testa?
 


Taggar: Chokladkaka, Naked Cake