Enklaste chokladganachen på 3 olika sätt!
Hej igen fina läsare!
Idag bjuder jag på något lite annorlunda, nämligen en YouTube-video! Jag har själv märkt att jag väldigt ofta söker mig till just YouTube när jag behöver tips eller inspiration för nya DIY's eller recept, och behöver jag hjälp med något så är det också oftast till YouTube jag vänder mig.
Därför har jag tänkt att nu som då försöka få till ett filmklipp med instruktioner eller recept för att komplettera alla stillbilder och text som jag har här på bloggen. Vad tror ni om det? Här är ett av mina första försök - världens enklaste chokladganache; ett super gott recept, tre olika resultat!

DU BEHÖVER
Choklad
(mjölk, mörk eller vit spelar ingen roll)
Grädde med hög fettprocent
Proportionen är ungefär 1 till 1, dvs 100g choklad till 1 dl grädde. Olika personer har lite olika recept, men jag har varit nöjd med dessa proportioner.
GÖR SÅHÄR
1 / Hacka chokladen grovt.
2 / Smält chokladen tillsammans med grädden i mikrovågsugnen på medium effekt. Kör 30 sekunders intervaller och rör ordentligt mellan varven tills chokladen har smält.
För en tjockare konsitens som t.ex. passar som fyllning till tårtor:
Ställ in ganachen i kylen i några timmar tills den fått rätt konsistens.
För en fluffig konsistens som t.ex. passar att spritsa:
- ställ in ganachen i kylen i några timmar och vispa lätt med elvisp. Är konsistensen för lös kan du låta ganachen stå i rumstemperatur en stund tills den blivit lagom tjock.
Kladdkakan som syns i början av videon är gjord enligt detta recept och passar alldeles utmärkt ihop med alla dessa "ganache-konsistenser" som tillbehör.
Här har ni alltså receptet på världens enklaste chokladganache som passar till det mesta och som du kan imponera på vem som helst med! Lycka till!