PÅSK: Minimaränger

Här fortsätter vi på påskgodis temat! Jag är fortfarande lika inspirerad och fulla av nya ideer inför påskfirandet nästa vecka. Denna gång blir det ett tips för dig som gärna vill hitta på något extra och roligt men som kanske varken har tid eller ork att satsa en hel dag i köket i bakandets tecken. Dessa minimaränger tar inte många minuter att förbereda och du behöver bara 3 ingredienser; äggvita, socker och chokladägg!


Påskiga minimaränger
drygt 10 stycken
DU BEHÖVER:
2 äggvitor
ca 1 dl socker
Godisägg för dekorering
GÖR SÅHÄR:
1 / Vispa äggvitorna och sockret hårt. Marängensmeten är klar när du kan hålla bunken upp och ner utan att smeten rör sig.
2 / Spritsa ut fågelboformade ringar på bakplåtspapper.
3 / Grädda i mitten av ugnen i 100 grader i 45-60 minuter. 45 minuter om du vill ha dina maränger riktigt sega och 60 minuter om du vill ha dem hårda och knastriga.
4 / Tryck ner 3 små chokladägg i mitten av varje ring som dekoration.
Voilá!


Ha en riktigt bra fortsättning på helgen alla ni fina! Vi hörs!